Det är mer vanligt att man bor utomlands idag än förut, det har blivit enklare att flyga och framför allt mycket billigare. Många lågprisflygbolag konkurrerar ut varandra vilket gör att man kan resa jorden runt för en väldigt liten summa, många väljer att bo utomlands någon gång i sin ungdom medan andra väljer att flytta på äldre dagar, en del vill bara resa runt och se världen, det kan vara skönt och kännas tryggt att veta att man alltid kan kommunicera med sina nära och anhöriga oavsett vart man befinner sig i världen. Idag kan man göra detta gratis via många hjälpmedel och du kan som exempel videochatta med din familj regelbundet om du är långt ifrån dem. Det är enklare att hålla kontakten med gamla skolkamrater och idag finns dessutom hjälpmedel för att du ska kunna hitta gamla vänner som du har förlorat.

Med hjälp av teknikens framfart blir det därmed en mycket mer sammansvetsad värld och du kan därför vara vän med människor som du annars aldrig hade varit vän med idag med hjälp av teknik. Kanske känner du någon som du aldrig har träffat men som du dagligen har kontakt med via olika nätverk, detta är väldigt vanligt idag och allt fler ser till att skapa internationella kontakter. När man är ute och reser har man chansen att träffa människor på ett annat sätt än förut och man kan utan problem träffa likasinnade människor. Tack vare internet har människor möjlighet på ett helt annat sätt att ha kontakt med varandra samt att ta kontakt med varandra och det är mer socialt accepterat idag än det var för tio år sedan att ha vänner online.

Du kan sköta i stort sett allt via nätet och genom att skapa kontakten med människor världen över kommer du att få ett större perspektiv på saker och ting, det är ett fantastiskt sätt att lära sig mer om världen och hur den ser ut helt enkelt. Samtidigt kan du hålla kontakten med dessa på samma sätt som du kan hålla kontakt med din familj, genom olika typer av appar som exempelvis tillåter dig att ha videosamtal, när du använder dig av videosamtal ser du den du pratar med direkt och det blir mycket personligare. Utvecklingen går samtidigt framåt ännu mer och det är stor chans att det kommer att komma ny teknik snart som kommer att göra så att du upplever att personen som du pratar med som i själva verket är flera tusen mil ifrån dig sitter mitt emot dig.

Tack vare att det finns internet tillgängligt nästan över allt idag är det dessutom gratis att nyttja dessa typer av funktioner, anledningen är att de sänder över nätet och på så sätt kostar det ingenting för dig. Istället tar de megabit som du redan har betalat för eller om du är uppkopplad till internet kan du gå på wifi. Det är en av alla anledningar till att man bör ha en smartphone idag, världen blir lite mer sammanhållen och connectad med hjälp av detta.