“Dansa med djävulen samtidigt som man spelar för den höga.”
“Det finns något att se bakom varje träd.
Floden är över en mil bred.”
“Jag avgudar dig för att dina tvåor är helt otroliga, tjejen.
Det är som en dubbel shot av utmärkt kärlek.”
Låter någon av dessa bekant? Om inte, får du en snabb handledning om de bästa pokermelodierna i musikhistorien!
Detta är enligt vår mening den definitiva listan över pokersånger, och det är en underbar plats att börja om du vill lära dig mer om artister som använde pokerspråket för att uttrycka kärlek, rädsla, passion eller till och med hälsoproblem.
Vi presenterar dig de bästa pokersångerna som någonsin spelats in, allt från deltablues till ren amerikansk country, rockhymner till popbangers!
Pokersånger som är coola och tidlösa

Båda dessa kända pokersånger är med stor säkerhet bekanta för dig. Vad exakt gjorde du på college om du inte har gjort det? För säkerhets skull börjar vi med en headbanger som får dig att dansa på ett sätt du aldrig trodde var möjligt, medan den andra skapar en stämningsfullare ton som är perfekt för en regnig dag.

Motorheads Ace of Spades

Vi har fått en bra start! De här männen visste hur man skruvar upp volymen! Första platsen på vår lista över de bästa pokersångerna tillhör Motorhead, ett av de mest framgångsrika heavy metalbanden genom tiderna.

Du kommer att hoppa runt i huset och spela luftgitarr med smutsiga förvrängningar som sliter i dina öron från det ögonblick då den rejäla basgången slår till dess att detta monster från 1980 på under tre minuter är slut.

Du kanske inte hör alla ord vid första lyssningen, men du kommer snart att märka att de är fulla av spelrelaterade rim som “pushing up the ante” och “double stake or split”. Texten nämner till och med “a dead man’s hand”, som står för par med svarta ess och åttor, förstås.

Orden “you win some, lose some, it’s all the same to me” kan tyckas vara lite för lättsamma för en professionell spelare, men vi utmanar alla att inte röra på fötterna när den här låten spelas.

Eagles’ Desperado

Ha tålamod med oss när vi gör denna abrupta övergång: sätt på dig hörlurarna och sänk volymen ett snäpp för att få bästa möjliga upplevelse.

Denna Eagles-låt, som är skriven av Don Henley och Glenn Frey, de obestridda kungarna av rockballader, är full av pokerreferenser och rankas lätt som en av de bästa pokersångerna någonsin. Låtens titel kan lura dig, men Eagles talar inte om en flyende bandit, utan snarare om att huvudpersonen ser isolering som ett fängelse och hatar att dö ensam.

“Don’t you draw the queen of diamonds, boy, she’ll beat you if she can” eller “the queen of hearts is always your best bet” är hur Eagles beskriver hela sin livsresa.

Låten publicerades som titelspåret på Eagles andra album 1973, och även om den aldrig släpptes som singel blev den snabbt en favorit bland fansen.

Diamonds in the Rough: Dark and Gritty Poker Songs

Jag sänker volymen ett snäpp. Vi rekommenderar att du lyssnar på de tre pokerlåtarna i vår samling ensam med hörlurarna på. Mörka och grova, men ändå känslosamma och saftiga till kärnan, med hisnande sånginsatser som kommer att ge dig rysningar längs ryggraden.

Bob Dylans Huck’s Tune

Du känner förmodligen till den här melodin om du har sett filmen Lucky You från 2007, som berättar historien om en aspirerande pokerspelare som är villig att riskera allt för att få en plats vid pokerbordet med proffsen.

Hucks musik är fortfarande en ljuvlig, frodig melodi som snabbt kommer att charma dig, även om Dylan gör specifika referenser till handlingen och personerna i den här filmen.

Dylan sjunger om att ge upp kärleken för att fullfölja en ouppnåelig ambition och visar att han fortfarande har några knep i rockärmen på 2000-talet. Och han gör det så briljant att hans ord som “From my toes to my brain, you knock me dead” är enkla att relatera till för vem som helst.

Dylans bästa kärlekssång på 2000-talet hade lätt kunnat ge honom sin andra Oscar om inte filmen hade blivit en dyster katastrof. Även om Huck’s Tune inte vann en Oscar är den fortfarande en av de bästa pokersångerna som någonsin skrivits av Bard själv.

Leonard Cohens Stranger Song

Leonard Cohens The Stranger Song, som släpptes 1967 och inspirerades av filmen The Man with the Golden Arm från 1955, är fortfarande en av de bästa pokersångerna, trots att texten handlar om så mycket mer än det ultimata kortspelet.

The Stranger Song handlar om en kvinna som i stället för att följa ett dimmigt och svårfångat mål om en perfekt kvinna, fortsätter att hamna i förhållanden med män som inte är redo att slå sig till ro. För att de delar ut slumpmässiga kombinationer av kort kallar Leonard dem för “dealers”, som “väntar på kortet som är så högt och vilt att han aldrig behöver dela ut ett annat”.

Trött på att se en annan man i hennes liv lägga ner sin hand som om han “gav upp det heliga pokerspelet”, ger kvinnan upp och letar efter en ny man, i väntan på att den här gången skulle vara annorlunda.

Den här låten är en av de bästa låtarna om poker och en av de bästa låtarna om obesvarad kärlek på grund av den meningsfulla texten och Cohens hemsökande bas.

Tom Waits’ “On The Nickel”

Texten i Tom Waits’ On The Nickel kan verka förbryllande för den vanliga pokerspelaren vid första lyssningen. Waits syftar inte på någon bisarr pokervariant när han säger att han känner till “en plats där en royal flush aldrig kan slå ett par”. Istället beskriver han en värld där alla lagar har glömts bort och endast de starkaste finns kvar.

Den platsen är Los Angeles 5th Street, som var hemvist för de missgynnade när låten spelades in. Waits gör ett utmärkt jobb med att göra en metareferens här, eftersom många pokerspelare hänvisar till 5th Street som river i många pokervarianter, vilket du kanske har lärt dig från vår pokerguide.

Låtar om poker som du kommer att njuta av högt

Är du redo att ta plats på scenen?! Skriv ett brev till dina grannar och be om ursäkt för den höga musiken, för de två pokersångerna vi har valt ut åt dig kommer att blåsa öronen ur dig! Så ta på dig läderjackorna och gör dig redo att hoppa för dessa klassiska rockhymner som kommer att höja taket!

Jack är en AC/DC-omvandlare.

Trots att AC/The DC:s Jack innehåller många pokerreferenser (ess, full house, royal flush) har den inget med poker att göra.

Det australiensiska rockbandets låt från 1976 skildrar berättelsen om, vänta lite, en könssjukdom. “The jack” är australisk slang för gonorré, om du inte visste det. Ja, det verkar som om hela bandet fick en könssjukdom någon gång och valde att göra det bästa av en dålig situation (och göra den till en supercool rocklåt).

Vi kommer inte att gå in på originaltexten i sin helhet, men den kokar ner till dålig hygien och oärlighet från kvinnans sida i fråga, samt en massa andra sexuella anspelningar som “Her deuce was wild, but my ace was high”. Det är det viktigaste.

Intressant nog har texten till den här låten ändrats med tiden. Många av pokerreferenserna har blivit mer sexuellt explicita under liveframträdanden.

Aerosmiths Deuces Are Wild

De som har spelat deuces wild poker vet att det viktigaste målet är att få en tvåa. Detta beror naturligtvis på att tvåor kan användas i stället för alla andra kort.

Och det var precis vad Jim Vallance och Steven Tyler ville när de skrev Deuces Were Wild 1988. “I love you ’cause your deuces are wild, girl, like a double shot of lovin’ so fine”, säger Tyler i texten om kvinnan han talar om.

Den här glada melodin har också en annan referens till poker: “Eftersom du och jag är två av samma sort”. De är, enligt Steven, det perfekta paret. Jag lämnar hans grammatiska förmågor åt sidan.

Skivbolaget förkastade först spåret för deras album Pump. Ändå blev den snabbt en av de mest populära pokersångerna och fanns med på nästan alla Aerosmiths bästa hits-samlingar.

Klassiska pokersånger som fortfarande är häftiga trots sin ålder

De här låtarna om poker sträcker sig från mindre kända rockband till nästan hundraåriga bluesklassiker, och även om de kan verka lite gammaldags så har de ändå en stor effekt! Vi har gjort vår hemläxa och är övertygade om att du inte har hört minst en av dessa låtar, så luta dig tillbaka och njut av tre fantastiska pokerlåtar som du kanske har förbisett.

Wishbone Ash – Diamond Jack

Wishbone Ash är kanske det minst kända bandet i vår samling av pokersånger, men deras låt från 1977 är fullspäckad med referenser till spelande, så det vore synd att inte ta med den.

Den uptempo låten använder metaforen av ett pokerspel med höga insatser för att förklara livsfilosofin. Bandet diskuterar livets osäkerheter och tar saker och ting som de kommer från “an ace of hearts, the dream of every man” till slutet.

Texten “black magic or lady luck” kan anspela på vad som helst annat inom populärkulturen. När han drar en ruter knekt för att bilda en extremt omöjlig stege i filmen The Cincinnati Kid blir den unge bedragaren avslöjad av en mer erfaren spelare.

Vi kanske aldrig får veta om författaren hade filmen i åtanke när han skrev låten, men det kommer inte att hindra oss från att ta tag i mikrofonen och sjunga med.

The Gambler av Kenny Rogers

Om det finns en pokersång som borde ingå i pokerhistorien så är det denna fantastiska countrymusikklassiker, som också är en av de mest oförglömliga.

I låten berättar Kenny Rogers om ett möte med en spelare som han träffade på ett tåg “på väg mot ingenstans”. De två kommer överens om att byta en whiskey mot varje råd som spelaren ger.

När den catchiga refrängen börjar har du all den visdom du behöver: “Du måste veta när du ska hålla dem, när du ska lägga dig, när du ska gå och när du ska springa”, vilket, som alla kända pokerspelare kommer att berätta för dig, gäller både för att spela en pokerhand och för att leva ditt liv i allmänhet.

Även om du inte gillar countrymusik kommer du att gilla den här Texas Holdem-låten, som också sjungs av Johnny Cash. Bakre sång i The Man in Black’s version fungerar bra tillsammans med Johnnys djupa röst och ger låten ett behagligt djup.

Robert Johnsons Little Queen of Spades

Den äldsta musiken i samlingen med pokersånger, Robert Johnsons klassiska bluesmelodi, är fullspäckad med spelreferenser, som den lilla spaderdamen som männen inte vill lämna ifred.

Johnson är en av dem och ger henne rysningar när hon är i närheten. Johnson sjunger under hela låten att han “tar en spelande kvinna” eftersom det sista en man vill ha är en kvinna att ge alla sina pengar till.

I slutet av låten föreslår Johnson att han ber “den lilla spaderdamen” att gå med honom i facket för att “göra våra pengar gröna”. Det spelar ingen roll om han talar om att tjäna pengar på poker eller att ha en romantisk förbindelse; hans verser träffar alltid rätt.

Pokersånger som är nyare men fortfarande coola

Här är ett par låtar som är nya, men som redan har etablerat sig bland de mest minnesvärda pokersångerna.

Från Lady Gaga till Ghostface Killah, här är två pokerbangers som du vill lägga till i spellistan på ditt nästa party.

Lady Gagas Poker Face

Lady Gagas meteoriska uppgång till berömmelse var nästan parallell med den globala pokervågen i början av 2000-talet. Och vad kunde tjejen göra annat än att dra nytta av spelets växande popularitet?

Lady Gaga’s Pokerface drar jämförelser mellan kärlek och poker, med ett beroendeframkallande beat och en mängd fraser med pokertema som “I want to hold ’em like they do in Texas” och “can’t read my poker face”.

Och “precis som kasinotjejen” tog hon våra pengar innan hon betalade ut dem, och lämnade oss med inget annat att göra än att lyssna på denna popsmash och dansa våra hjärtan ut!

Till skillnad från de många personligheter som Gaga har tagit på och av under sin karriär kommer denna Texas Holdem-låt inte att försvinna inom kort.

Ghostface Killah – Pokerface (ft. Shawn Wigs)

Du kan inte göra fel med exempel på TV-sändningar från World Series of Poker, ljudet av pokermarker som klirrar och några rader från filmen Rounders om du skapar en pokermelodi (drama från 1998 om den underjordiska världen av poker med höga insatser).

Pokerface kan vara den största musikaliska hyllningen till poker under 2000-talet, med dessa element. Ghostface Killah slösar ingen tid på att referera till kärlek med hjälp av pokerjargong. Istället går han rakt in i sak med ord som “du kan inte heller skapa mycket om du litar på slumpen”. Men ärligt talat, kan du tänka dig en enda seriös spelare som inte kan relatera till detta?

“Det här är no-limit hold ’em, du måste veta när du ska lägga dig”, säger Ghostface Killah och refererar till en av de bästa pokerhymnerna genom tiderna, Kenny Rogers’ The Gambler. Det är riktigt bra rappning!

Sånger om poker som inte är så bra.

Låt oss titta tillbaka några decennier för att se vad artisterna tyckte om poker på 1960-talet. Det här är två kända pokersånger som på något sätt inte har åldrats så bra. Oavsett det förtjänar de båda att vara med på vår lista, om inte annat för att de personer som sjöng dem var och fortsätter att vara bland de största musikerna genom tiderna.

“Luck Be a Lady” av Frank Sinatra

Låten Luck Be a Lady framfördes för första gången i showen Guys and Dolls, men det var inte förrän Frank Sinatra gjorde den odödlig ett decennium senare.

Frankies framförande är felfri: hans sång är oklanderlig och han är så bedårande att man skulle kunna skriva en bok om honom. Och med alla humoristiska observationer som dyker upp i varje text måste vi hålla med om att artisten spikade det när han bestämde sig för att jämföra kvinnor med pokerlycka.

När man ser det genom linsen av ett pokerspel är det älskvärt att tigga om att turen ska vara på ens sida. “En dam går inte runt i rummet och blåser på andras tärningar”, säger Frank, och “en dam flörtar aldrig med främlingar”.

När de sätts in i ett aktuellt sammanhang tvivlar vi dock på att många kvinnor skulle motsätta sig att någon ger dem råd om hur de ska bete sig som en kvinna. Den här pokermelodin gör underverk när det gäller vidskepelse. När det gäller kvinnors självständighet känner vi oss dock tvungna att trycka på “nästa”.

Elvis Presleys Viva Las Vegas

Det kanske kommer som en överraskning, men den inofficiella hymnen till världens spelhuvudstad var inte någon jättehit när den släpptes. När Las Vegas etablerade sig som världens mest kända spelort blev dock Elvis Presleys Viva Las Vegas en av de mest populära pokersångerna och gav upphov till en mängd covers.

Viva Las Vegas är utan tvekan en fantastisk spellåt: i den hyllar King of R’n’R nästan alla casinospel. Det finns poker, blackjack, roulette och enarmade banditer. Elvis hyllar Vegas nattliv tusen kvinnor som lever livet fullt ut.

Men låten har också känslan av en resebroschyr, som beskriver alla varor man kan skaffa sig i Sin City. Kanske är det dags att hitta en ny pokersång som kan ersätta Viva Las Vegas som stadens hymn efter alla dessa årtionden.

Sånger om poker som är hemska

Att överdriva är aldrig en smart idé. Ta en titt på alla popstjärnor som gör allt för att vara relevanta i all oändlighet (jag tittar på dig, Maddy!). Dessa killar verkar ha lagt ner sina hjärtan och själar i texterna och musiken de skapade, men resultatet är fånigt och överdrivet. Låt oss lämna de två sista låtarna på vår lista om poker till er att avgöra:

En dålig tur för Clint Black

A Good Run of Bad Luck av Clint Black varnar oss för farorna med att följa sitt hjärta samtidigt som den strösslar oss med speljargong.

Varje område är översållat med referenser till high rollers, marker, lady luck (Frank Sinatra, någon? ) och att satsa på en förlorare. När man kombinerar en kärlekshistoria med poker får man en uptempo countrylåt som fanns med på soundtracket till filmen Maverick, som vi inkluderade i vår lista över de bästa pokerfilmerna.

A Good Run of Bad Luck slår oss som en banal kärlekslåt som utnyttjar pokerterminologi för att ge lite mer stil:

“Jag klämmer ut en slant av en cent tills ingen klamrar sig fast vid min arm”? Vi är ledsna, Clint, men vi är inte sålda!

Stings “Shape of My Heart”.

Stings Shape of My Heart spelas troligen när som helst i din lokala stormarknad. I nästan 30 år har låten dominerat radion, hyllad för sitt fantastiska koncept.

Filmen Shape of My Heart handlar om en pokerspelare som inte bryr sig om han vinner eller förlorar. Han delar ut “korten för att hitta lösningen, slumpens heliga geometri, den hemliga lagen om ett troligt resultat”, snarare än för att vinna pengar.

Men hur många pokerreferenser kan en sång hantera? Det finns ingen gräns, enligt Sting! Under låtens gång får spelaren veta att “spader är en soldats svärd”, “klöver är ett stridsvapen”, “ruter representerar pengar i den här konsten” och så vidare.

Sting må ha haft en fantastisk utgångspunkt, men hans text var full av pokerreferenser, vilket gjorde låten till en snöbollsfest. Slutligen känns musiken arrogant och svår att smälta, så det kanske är dags för radiostationerna att sänka den ett snäpp och sluta spela den om och om igen.

Den kan vikas

Vi hoppas att du gillade vår samling av pokermusik och att du hade roligt när du lyssnade på dem. Vi försökte täcka in så många genrer som möjligt för att göra alla nöjda.

Var det någon av dem som tilltalade dig? Om så är fallet, varför inte skapa en spellista för din nästa pokerkväll?

Kanske lägger de till ett gäng fler låtar till den här spellistan, och du kommer att sluta med en fest med pokertema hela kvällen!